BlogDaily LifeNepalTravel

COINCIDÈNCIES

[vc_row][vc_column][vc_column_text]M’ha resultat curiós trobar-me amb una fotografia publicada al The Atlantic referent al dia a dia de la gent del Nepal desprès del terratrèmol de ja fa unes setmanes.

Aquest estiu passat vem estar a Kathmandú, al trekking dels Annapurna i Bhaktapur, d’allà ens vàrem endur una molt grata experiència amb el llocs, els paisatges i la gent.

Aquí, on està feta aquesta fotografia, la ciutat de Bhaktapur, recordem un lloc ple de vida i color i amb uns monuments històrics d’un valor incalculable que ara s’han anat a norris degut al terratrèmol devastador.

La dona nepalí escombrava els carrers de bon matí. Era ben d’hora quan la vaig fotografiar,  ja que vaig aprofitar que no hi havia masa gent pels carrers per fer fotografíes sense la típica massificació que es produiria al cap de poca estona.

És curiós  comparar ambdues fotografies. En primer lloc, em crida l’atenció la feina que emprén aquesta dona ja que la vaig veure els dos dies i mig que vem estar a Bhaktapur, i només feïa que escombrar, però encara em sorprèn més desprès del terratrèmol, i en segon lloc la coincidència amb la fotografia d’en David Ramos ja que és la mateixa persona (si més no hi posaria la mà al foc!); les sabates són les mateixes i la manera de vestir també.

El meu punt de vista (primera foto), amb la paret en primer pla i en diagonal tot conduïnt a l’acció (dona escombrant). La intenció va ser la de fotografiar la vida cotidiana de la gent del Nepal i en aquest cas la dona i el punt de vista del fotògraf de la segona fotografia, a part d’informar mitjançant la imatge, potser li va sorprendre que aquesta dona estigués escombrant el carrer desprès de l’enorme destrossa i qui sap si havent perdut algún familiar al terratrèmol.

 

jg_np_gbl2071main_1200La fotografia superior va ser  publicada al The Atlantic (vegeu link) juntament amb d’altres. L’autor és en David Ramos i l’agència Getty Images.

Si voleu veure més fotografies del viatge cliqueu els enllaços següents, les dues galeries són de fotografies fetes l’estiu passat, 8 mesos abans del terratrèmol:

Memories of Nepal
Annapurna Range

#nepal #katmandu #before #after #earthquake #bhaktapur[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *